Składniki:
·
3 jaja
·
2 szklanki mąki
·
0,5 szklanki cukru
·
1 szklanka oleju
·
2 szklanki marchewki startej na
drobnych oczkach
·
1 łyżeczka proszku do pieczenia
·
szczypta soli
·
pół tabliczki czekolady
·
garść wiórek kokosowych
·
garść żurawiny
·
polewa czekoladowa
Przygotowanie:
Połączyć ze sobą suche składniki w tym marchewkę, czekoladę pokrojoną w kostkę, wiórki i żurawinę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej. Do suchych składników wlać mokre. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w 180 st. C przez ok 60 min do suchego patyczka.
Połączyć ze sobą suche składniki w tym marchewkę, czekoladę pokrojoną w kostkę, wiórki i żurawinę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej. Do suchych składników wlać mokre. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w 180 st. C przez ok 60 min do suchego patyczka.
Ostudzoną babkę polać polewą
czekoladową.
piękna babka
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuńpiękna babka
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuńwygląda rewelacyjnie, a chociaż fanką babek nie jestem- tą z chęcią bym wszamała :D
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo
Usuńsmakowita babeczka !
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń