Keto Chleb

Składniki:
·         3 łyżki siemienia lnianego w ziarnach (45 g)
·         2 łyżki nasion słonecznika
·         4 duże jajka
·         3 łyżki śmietany 18%
·         łyżka mąki kokosowej
·         ¾ szklanki masła orzechowego (150 g) 
·         1 łyżeczka proszku do pieczenia (8 g)
·         ½ łyżeczki sody
·         łyżeczka soli (6 g)
·         łyżeczka czosnku niedźwiedziego
·         łyżeczka czarnuszki
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
W międzyczasie jaja miksujemy na puszystą masę. Dodajemy resztę składników ( oprócz nasion i lnu) miksujemy do momentu połączenia.
Na końcu dodajemy nasiona słonecznika, siemię lniane i krótko mieszamy.
Gęste ciasto wylewamy na blaszkę (keksówkę).
Pieczemy około 40 minut (do momentu lekkiego zarumienienia), następnie pozostawiamy ciasto przez 15 minut w piekarniku aby nie opadło.

Komentarze