Składniki:
·
3 łyżki siemienia lnianego w ziarnach (45 g)
·
2 łyżki nasion słonecznika
·
4 duże jajka
·
3 łyżki śmietany 18%
·
łyżka mąki kokosowej
·
¾ szklanki masła
orzechowego (150 g)
·
1 łyżeczka proszku do pieczenia (8 g)
·
½ łyżeczki sody
·
łyżeczka soli (6 g)
·
łyżeczka czosnku niedźwiedziego
·
łyżeczka czarnuszki
Piekarnik
nagrzewamy do 180 stopni.
W międzyczasie
jaja miksujemy na puszystą masę. Dodajemy resztę składników ( oprócz nasion i
lnu) miksujemy do
momentu połączenia.
Na końcu
dodajemy nasiona słonecznika, siemię
lniane i krótko mieszamy.
Gęste ciasto
wylewamy na blaszkę (keksówkę).
Pieczemy
około 40 minut (do
momentu lekkiego zarumienienia), następnie pozostawiamy ciasto przez 15 minut w piekarniku aby nie
opadło.
Komentarze
Prześlij komentarz