Ryba w zalewie galaretkowej

Składniki:
Ryba:
·         1 kg ryby najlepiej nie formie filetu chodź filet też się nada 
·         mąka do panierowania
·         sól
·         pieprz
Zalewa:
·         1 szkl. octu
·         5 szkl. wody
·         1 łyżeczka soli
·         6 łyżek cukru
·         8 ziela angielskiego
·         7 liści laurowych
Dodatkowo:
·         cebula
·         pieprz  ziołowy
·         2 łyżki żelatyny
Przygotowanie:
Gotowe oczyszczone i umyte porcje ryby solimy, pieprzymy i panierujemy w mące, smażymy na patelni na rumiano.
Wszystkie składniki na zalewę gotujemy i próbujemy do smaku. Zalewa ma być bardziej słodka niż kwaśna, więc w razie potrzeby dosypujemy cukier. Po zagotowaniu dodajemy do niej żelatynę i mieszamy.
Cebulę podsmażamy z pieprzem ziołowym i solą.
Rybę układamy w słoiku na przemian z cebulą. Gorącą zalewą zalewamy rybę po brzegi słoika. Zakręcamy słoiki, odwracamy aby się zawekował. (Jeżeli chcemy aby jeszcze dłużej postały, możemy je zapasteryzować.) Tak przygotowane słoiki muszą postać przynajmniej 2 dni w celu przegryzienia. W słoikach zrobi się przepyszna galaretka, która dopełnia smak ryby.

Komentarze

  1. Ciekawe aczkolwiek nie wiemy czy taka wersja ryby przypadałaby nam do gustu ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. A powerful share, I simply given this onto a colleague who was doing just a little analysis on this. And he in reality purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! However yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If possible, as you change into expertise, would you thoughts updating your blog with more details? It's extremely useful for me. Big thumb up for this blog publish! free online casino slots

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobiłam. Fenomenalne ! Dziękuję za przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Dzisiaj zrobiłam i za dwa dni degustacja .Nie wiem jak doczekać chyba wyjade i wroce za dwa dni.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz