Babka marchewkowo- czekoladowo - kokosowo - żurawinowa


Składniki:
·         3 jaja
·         2 szklanki mąki
·         0,5 szklanki cukru
·         1 szklanka oleju
·         2 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach
·         1 łyżeczka proszku do pieczenia
·         szczypta soli
·         pół tabliczki czekolady
·         garść wiórek kokosowych
·         garść żurawiny
·         polewa czekoladowa
Przygotowanie:
Połączyć ze sobą suche składniki w tym marchewkę, czekoladę pokrojoną w kostkę, wiórki i żurawinę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać olej. Do suchych składników wlać mokre. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piec w 180 st. C przez ok 60 min do suchego patyczka.
Ostudzoną babkę polać polewą czekoladową.

Komentarze

Prześlij komentarz