Wegański krem pomidorowy (Post Dąbrowskiej)




Składniki:
·        2 marchewki
·        1 pietruszka
·        pół selera
·        4 pomidory
·        czosnek  pieczony 6 ząbków
·        1 duża cebula
·        bazylia
·        sól, pieprz
·        lubczyk
·        2 ziela angielskie
·        2 liście laurowe

·        1l wody
Przygotowanie:
Umy
ć pomidory i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pióra. 
Do garnka wlać trochę wody i rzucić cebulę. Od czasu do czasu mieszać.
Następnie doda
ć pokrojone pomidory, ziele angielskie, liście laurowe i przykryć. Dodać pietruszkę, seler i marchew pokrojone w kostkę. Dolać wodę. Dodać przyprawy i bazylię oraz pieczony czosnek. Gotować. Gdy warzywa będą miękkie wyjąć ziela i liście i wszystko dokładnie zblendować.

Komentarze

Prześlij komentarz