Składniki:
·
2 marchewki
·
1 pietruszka
·
pół selera
·
4 pomidory
·
czosnek pieczony 6 ząbków
·
1 duża cebula
·
bazylia
·
sól, pieprz
·
lubczyk
·
2 ziela angielskie
·
2 liście laurowe
·
1l wody
Przygotowanie:
Umyć pomidory i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pióra.
Do garnka wlać trochę wody i rzucić cebulę. Od czasu do czasu mieszać.
Następnie dodać pokrojone pomidory, ziele angielskie, liście laurowe i przykryć. Dodać pietruszkę, seler i marchew pokrojone w kostkę. Dolać wodę. Dodać przyprawy i bazylię oraz pieczony czosnek. Gotować. Gdy warzywa będą miękkie wyjąć ziela i liście i wszystko dokładnie zblendować.
Umyć pomidory i pokroić na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w pióra.
Do garnka wlać trochę wody i rzucić cebulę. Od czasu do czasu mieszać.
Następnie dodać pokrojone pomidory, ziele angielskie, liście laurowe i przykryć. Dodać pietruszkę, seler i marchew pokrojone w kostkę. Dolać wodę. Dodać przyprawy i bazylię oraz pieczony czosnek. Gotować. Gdy warzywa będą miękkie wyjąć ziela i liście i wszystko dokładnie zblendować.
Kremy z pomidorów to nasze ulubione :)
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię
UsuńPyszna zupka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
OdpowiedzUsuń