Kotlety z kapusty kiszonej plus sałatka (Post Dąbrowskiej)

Składniki:
·         ok. 300 g kapusty kiszonej
·         1 marchewka
·         1 pietruszka
·         1/2 kalafiora
·         1 cebula
·         natka pietruszki
·         sól
·         pieprz
·         majeranek
·         papryka wędzona
Sałatka:
·         rukola
·         rzodkiewka
·         ogórek
·         papryka
·         sól i pieprz
·         odrobina octu jabłkowego
Przygotowanie:
Kotlety: Kalafior, pietruszkę i marchewkę gotujemy aż warzywa będą miękkie. Cebulkę podlewamy odrobiną wody, solimy, dodajemy odrobinę pieprzu i podduszamy. Wszystkie warzywa blendujemy. Kapustę dokładnie wyciskamy i kroimy. Następnie łączymy wszystkie składniki i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Formujemy kotleciki i wkładamy do piekarnika (180 stopni termoobieg) na 40-45 minut.
Sałatka: Rukolę myjemy i osuszamy, warzywa kroimy wg uznania doprawiamy solą, pieprzem i octem. Dokładnie mieszamy.

Komentarze

Prześlij komentarz