Składniki:
·
ok. 300 g kapusty kiszonej
·
1 marchewka
·
1 pietruszka
·
1/2 kalafiora
·
1 cebula
·
natka pietruszki
·
sól
·
pieprz
·
majeranek
·
papryka wędzona
Sałatka:
·
rukola
·
rzodkiewka
·
ogórek
·
papryka
·
sól i pieprz
·
odrobina octu jabłkowego
Przygotowanie:
Kotlety: Kalafior, pietruszkę i marchewkę gotujemy aż warzywa będą miękkie. Cebulkę podlewamy odrobiną wody, solimy, dodajemy odrobinę pieprzu i podduszamy. Wszystkie warzywa blendujemy. Kapustę dokładnie wyciskamy i kroimy. Następnie łączymy wszystkie składniki i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Formujemy kotleciki i wkładamy do piekarnika (180 stopni termoobieg) na 40-45 minut.
Kotlety: Kalafior, pietruszkę i marchewkę gotujemy aż warzywa będą miękkie. Cebulkę podlewamy odrobiną wody, solimy, dodajemy odrobinę pieprzu i podduszamy. Wszystkie warzywa blendujemy. Kapustę dokładnie wyciskamy i kroimy. Następnie łączymy wszystkie składniki i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Formujemy kotleciki i wkładamy do piekarnika (180 stopni termoobieg) na 40-45 minut.
Sałatka: Rukolę myjemy i osuszamy, warzywa kroimy wg uznania doprawiamy
solą, pieprzem i octem. Dokładnie mieszamy.
Chętnie bym się do Ciebie wprosiła na takie danie. Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńZapraszam 😘
UsuńBardzo smacznie się prezentuje :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńAle super takie placuszki z kapusty kiszonej :) Na pewno by nam smakowały :)
OdpowiedzUsuńTakże do dzieła
UsuńO takich kotletach nigdy nie słyszałam, chyba trzeba wypróbować ;).
OdpowiedzUsuńPolecam
UsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń