Składniki:
·
4 różne galaretki ( u mnie cytrynowa, 2 truskawkowe i brzoskwiniowa)
·
2 jabłka
·
1 brzoskwinia
·
serek waniliowy
·
biszkopty u mnie ok 10
·
sok z połówki cytryny
Przygotowanie:
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Pierwszą u mnie cytrynowa wylać na spód liliany. Odstawić do lodówki do stężenia. Jabłka i brzoskwinię obrać i zetrzeć na tarce. Starte owoce dodać do galaretek truskawkowych i wymieszać. Dodać również sok z cytryny, przełożyć na zastygniętą cytrynową galaretkę. Odstawić do zastygnięcia. Galaretkę brzoskwiniową zmiksować z serkiem i wylać na zastygniętą wcześniejszą masę. Górę wyłożyć biszkoptami i odstawić do zastygnięcia.
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Pierwszą u mnie cytrynowa wylać na spód liliany. Odstawić do lodówki do stężenia. Jabłka i brzoskwinię obrać i zetrzeć na tarce. Starte owoce dodać do galaretek truskawkowych i wymieszać. Dodać również sok z cytryny, przełożyć na zastygniętą cytrynową galaretkę. Odstawić do zastygnięcia. Galaretkę brzoskwiniową zmiksować z serkiem i wylać na zastygniętą wcześniejszą masę. Górę wyłożyć biszkoptami i odstawić do zastygnięcia.
Wygląda bardzo oryginalnie, super :).
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję
UsuńBardzo apetyczny pomysł. Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńWielkie dzięki
OdpowiedzUsuńNa sam widok ślinka leci :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuńślicznie wygląda i pewnie pysznie smakuje:)
OdpowiedzUsuńPyszny, nie bardzo słodki
UsuńPięknie wygląda :) Super lekki deser :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
OdpowiedzUsuń