Deser galaretkowy z jabłkami i brzoskwinią




Składniki:
·         4 różne galaretki ( u mnie cytrynowa, 2 truskawkowe i brzoskwiniowa)
·         2 jabłka
·         1 brzoskwinia
·         serek waniliowy
·         biszkopty u mnie ok 10
·         sok z  połówki cytryny
Przygotowanie:
Galaretki rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Pierwszą u mnie cytrynowa wylać na spód liliany. Odstawić do lodówki do stężenia. Jabłka i brzoskwinię obrać i zetrzeć na tarce. Starte owoce dodać do galaretek truskawkowych i wymieszać. Dodać również sok z cytryny, przełożyć na zastygniętą cytrynową galaretkę. Odstawić do zastygnięcia. Galaretkę brzoskwiniową zmiksować z serkiem i wylać na zastygniętą wcześniejszą masę. Górę wyłożyć biszkoptami i odstawić do zastygnięcia.

Komentarze

Prześlij komentarz