Zupa brokułowa z pęczakiem


Składniki:
·         bulion warzywny 2 l
·         por 1/2 sztuka
·         marchew sałatkowa 2 sztuki
·         pietruszka 1 sztuka
·         seler 1 kawałek
·         brokuł 1 sztuka
·         2 ziemniaki
·         śmietana 3 łyżki
·         sól 
·         pieprz
·         koperek siekany 2 łyżeczki
·         cubrzyca
·         kmin rzymski
·         ugotowana kasza pęczak 1/2 szklanka
Przygotowanie:
Do gotującego się bulionu dodajemy pokrojony por, pietruszkę, seler, ziemniaki oraz marchewkę. Następnie dodajemy brokuł podzielony na różyczki. Kiedy warzywa będą miękkie zupę zaciągamy śmietaną. Zupę doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, cubrzycą, kminem rzymskim. Podajemy z pęczakiem i koperkiem.



Komentarze

Prześlij komentarz