Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- mieszanka chińska
- pieczona cebula w plastrach
- 2 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 ząbki czosnku
- 2,5 litra bulionu warzywnego
- garść kiełków fasoli mung
- garść grzybków mun
- garść bambusa
- sól, pieprz
- szczypta kurkumy
- kilka ziaren kozieradki
- curry
- trawa cytrynowa
- imbir
- łyżka sosu sojowego
- inne ulubione zioła
- ugotowany makaron ryżowy
Przygotowanie:
Do bulionu dodać pierś z
kurczaka, liść laurowy, ziele angielskie i gotować do miękkości. Następnie
pierś wyjąc i pokroić w paski. Dodać mieszankę chińską, kiełki, grzybki i
bambus i gotować do miękkości. Dodać czosnek. Doprawić do smaku pieprzem, solą,
imbirem, kurkumą, curry, kozieradką, trawą cytrynową, sosem sojowym i
ewentualnie innymi ziołami. Na koniec dodać pokrojoną pierś. Podawać z
makaronem ryżowym i zapiekaną cebulą.
Ale ładne te Twoje zupy:)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo 😘
Usuń