Składniki:
- opakowanie
serka mascarpone
- 1 marchew
- pierś kurczaka
- mała
cebula
- pieprz
- sól
- przyprawa
gyros
- szczypta
chilli
- makaron
penne
- Yorkshire
pudding
Przygotowanie:
Pierś kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, następnie
przyprawiamy pieprzem, solą i przyprawą gyros, wrzucamy na rozgrzany olej i
smażymy na patelni.
W między czasie wstawiamy wodę na makaron, solimy. Makaron gotujemy al dente. Cebulkę kroimy w pióra, następnie ją podsmażamy na oleju razem z kurczakiem. Całość dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Dodajemy serek mascarpone, i doprawiamy pieprzem, solą oraz chili do smaku. Całość gotujemy przez kilka minut na małym ogniu. Sos podajemy z makaronem i Yorkshire pudding.
W między czasie wstawiamy wodę na makaron, solimy. Makaron gotujemy al dente. Cebulkę kroimy w pióra, następnie ją podsmażamy na oleju razem z kurczakiem. Całość dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Dodajemy serek mascarpone, i doprawiamy pieprzem, solą oraz chili do smaku. Całość gotujemy przez kilka minut na małym ogniu. Sos podajemy z makaronem i Yorkshire pudding.
Smacznego :)
Bardzo apetycznie wygląda :) Pozdrawiam serdecznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, również pozdrawiam
Usuń