Sałatka na grilla



Składniki:

    • 7 listków sałaty lodowej
    • 4 listki sałaty Radicchio
    • 3 pomidory
    •  1 ogórek zielony
    • pęczek szczypiorku
    • 1 feta
    • 2 łyżki majonezu
    • 4 łyżki jogurtu
    • 3-4 ząbki czosnku
    • 2 garście pestek dyni
Przygotowanie:
Sałaty porwać na drobno. Pomidory i fetę pokroić w kostkę a ogórek na ćwiartki. Szczypiorek dość drobno posiekać. Sporządzić sos z wyciśniętego czosnku majonezu i jogurtu. Polać warzywa i wymieszać dokładnie. Pestki dyni uprażyć i posypać sałatkę.
Smacznego :)

Przepis autorski. 

Komentarze

  1. Prosta, ale wygląda pysznie. Na pewno świetnie pasuje do grillowanego mięska :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz