Składniki:
- 7 listków
sałaty lodowej
- 4 listki
sałaty Radicchio
- 3 pomidory
- 1 ogórek
zielony
- pęczek szczypiorku
- 1 feta
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 garście pestek dyni
- 7 listków
sałaty lodowej
Przygotowanie:
Sałaty porwać na drobno. Pomidory i fetę pokroić w
kostkę a ogórek na ćwiartki. Szczypiorek dość drobno posiekać. Sporządzić sos z
wyciśniętego czosnku majonezu i jogurtu. Polać warzywa i wymieszać dokładnie.
Pestki dyni uprażyć i posypać sałatkę.
Smacznego :)
Przepis autorski.
Prosta, ale wygląda pysznie. Na pewno świetnie pasuje do grillowanego mięska :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, wszystkim na grillu smakowała ;)
Usuń