Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 200g zimnego masła
- 2 żółtka
- 2-3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier migdałowy
Przygotowanie:
Mąkę wsypać
na stolnicę, dodać posiekane masło i resztę składników. Szybko wyrobić z nich
ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone
rozwałkować na grubość 2-3 mm, foremkami powycinać ciasteczka. Ułożyć na
wyłożonej pergaminem blasze zachowując odstępy (ciastka trochę rosną) i piec je
około 10-12 minut w temperaturze 180° C. Po ostudzeniu ozdobić czekoladą lub
lukrem.
Smacznego :)
Ale fajne maleństwa:D Poczęstuję się :)
OdpowiedzUsuńPewnie, bierz ile chcesz :)
Usuńuroczo udekorowane ciacha :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńPiękne i kolorowe ciasteczka:)
OdpowiedzUsuńDziękuję :) A jakie smaczne :)
Usuń