Idealne kruche ciasteczka


Składniki:


  •   2 szklanki mąki
  •  200g zimnego masła
  • 2 żółtka
  •  2-3 łyżki cukru pudru
  •  1 łyżeczka proszku do pieczenia
  •   cukier migdałowy

    Przygotowanie:

    Mąkę wsypać na stolnicę, dodać posiekane masło i resztę składników. Szybko wyrobić z nich ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i włożyć na 1 godzinę do lodówki. Schłodzone rozwałkować na grubość 2-3 mm, foremkami powycinać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej pergaminem blasze zachowując odstępy (ciastka trochę rosną) i piec je około 10-12 minut w temperaturze 180° C. Po ostudzeniu ozdobić czekoladą lub lukrem.
    Smacznego :)

    Komentarze

    Prześlij komentarz