Muffinki z czekoladą i brzoskwinią



Składniki:
  • 25 dag mąki
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dr. Oetker
  • pół szklanki cukru pudru
  • 80 ml oleju
  • 250 ml mleka
  • Brzoskwinie w puszce 
  • 2 garście pokrojonej czekolady 
  • krem to serek mascarpone 
  • różowy to serek mascarpone i galaretka truskawkowa
Przygotowanie:
Do jednej miski wbijamy żółtka do drugiej białka. Białka ubijamy z 5 łyżeczkami cukru, z resztą cukru ucieramy żółtka i stopniowo dolewamy olej. Następnie dolewamy mleko i dosypujemy mąki z proszkiem Dr. Oetker. Dosypujemy czekoladę i łączymy z pianą. Wlewamy łyżkę masy na nią kładziemy kawałek brzoskwini i przykrywamy masą do 3/4 wysokości foremek i pieczemy 20-25 min. w temp. 180st. 
Smacznego :)

Komentarze

  1. wyglądają przepięknie! i musiały być przepyszne. pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz