Szuba z tuńczykiem



Składniki:
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 2 buraki 
  •  2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  •  cebula
  • majonez
  •  odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:

Gotujemy warzywa, ziemniaki i marchewkę w mundurkach. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Tuńczyk odsączamy i układamy na dnie miseczki. 
Następnie wykładamy cebulę pokrojoną w kostkę. 
Smarujemy cienką warstwą majonezu. 
Układamy warstwę z buraków i skrapiamy sokiem z cytryny.
Po burakach warstwa ziemniaków, solimy, smarujemy majonezem.
Następnie warstwa białka startego na tarce.
Układamy warstwę marchewki a na koniec posypujemy żółtkiem starte na najdrobniejszej tarce.
Smacznego:)

Komentarze

Prześlij komentarz