Składniki:
- puszka tuńczyka w oleju
- 2 buraki
- 2 ziemniaki
- 2 marchewki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- cebula
- majonez
- odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
Gotujemy warzywa, ziemniaki i
marchewkę w mundurkach. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce. Tuńczyk odsączamy
i układamy na dnie miseczki.
Następnie wykładamy cebulę pokrojoną
w kostkę.
Smarujemy cienką warstwą
majonezu.
Układamy warstwę z buraków i
skrapiamy sokiem z cytryny.
Po burakach warstwa ziemniaków,
solimy, smarujemy majonezem.
Następnie warstwa białka startego na
tarce.
Układamy warstwę marchewki a na
koniec posypujemy żółtkiem starte na najdrobniejszej tarce.
Smacznego:)
Już wiem co zrobię na weekend :)
OdpowiedzUsuńMiło mi :)
OdpowiedzUsuń