Składniki:
- 200 g twarogu Pilos
- 1 opakowanie fety
- garstka pokrojonego w drobną kostkę łososia wędzonego
- 4 rzodkiewki pokrojone w drobną kostkę
- 1/3 czerwonek papryki pokrojonej w drobna kostkę
- mała czerwona cebulka posiekana drobniutko
- koperek
- pieprz
Przygotowanie:
Twarożek utrzeć z fetą, dodać łososia,
pokrojoną paprykę, rzodkiewkę i posiekany drobno koperek. Doprawić odrobiną
pieprzu i dokładnie wszystko wymieszać. Formować małe kulki. Ułożyć kuleczki na
talerzu według własnego uznania. Fajny dodatek np. do kanapeczki z wędlinką.
Smacznego :)
Przepis autorski
Pyszny pomysł!
OdpowiedzUsuńTakie pulpeciki na pewno by mi smakowały.
P.S. Dziękuję za komentarz , ale ten stary blog już nie istnieje.
Zapraszam Cię na nową stronę: www.kuchennymidrzwiami.pl
Pozdrawiam
Amber
Pewnie, że odwiedzę :)
UsuńBardzo fajne danie, może służyć także jako pasta na kanapki :)
UsuńNajlepiej smakuje kulka położona na kanapce z wedlinką :)
UsuńPo zdjęciu myślałam, że to trufle. Wygląda świetnie, bardzo oryginalny przepis ;)
Usuńpyszny pomysł :)
UsuńDziękuję :)
UsuńSzybko znikają :)
Usuńchętnie zjadłabym takie kuleczki. myślę, że były pyszne :)!
OdpowiedzUsuńByły bardzo smaczne, dziękuję :)
Usuńnie miałam okazji jeść takich kuleczek, ale zapowiadają się świetnie!
OdpowiedzUsuńMmmm.. az nabrałam ochoty ;)
Trzeba zrobić w sam raz na piątkowe śniadanko :)
UsuńFajny i smaczny pomysł :))
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń