Serowe kuleczki z łososiem



Składniki:
    • 200 g twarogu Pilos
    • 1 opakowanie fety
    • garstka pokrojonego w drobną kostkę łososia wędzonego
    • 4 rzodkiewki pokrojone w drobną kostkę 
    • 1/3 czerwonek papryki pokrojonej w drobna kostkę
    • mała czerwona cebulka posiekana drobniutko
    • koperek
    • pieprz

Przygotowanie:
Twarożek utrzeć z fetą, dodać łososia, pokrojoną paprykę, rzodkiewkę i posiekany drobno koperek. Doprawić odrobiną pieprzu i dokładnie wszystko wymieszać. Formować małe kulki. Ułożyć kuleczki na talerzu według własnego uznania. Fajny dodatek np. do kanapeczki z wędlinką.
Smacznego :)
Przepis autorski

Komentarze

  1. Pyszny pomysł!
    Takie pulpeciki na pewno by mi smakowały.

    P.S. Dziękuję za komentarz , ale ten stary blog już nie istnieje.
    Zapraszam Cię na nową stronę: www.kuchennymidrzwiami.pl
    Pozdrawiam
    Amber

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo fajne danie, może służyć także jako pasta na kanapki :)

      Usuń
    2. Najlepiej smakuje kulka położona na kanapce z wedlinką :)

      Usuń
    3. Po zdjęciu myślałam, że to trufle. Wygląda świetnie, bardzo oryginalny przepis ;)

      Usuń
  2. chętnie zjadłabym takie kuleczki. myślę, że były pyszne :)!

    OdpowiedzUsuń
  3. nie miałam okazji jeść takich kuleczek, ale zapowiadają się świetnie!
    Mmmm.. az nabrałam ochoty ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba zrobić w sam raz na piątkowe śniadanko :)

      Usuń
  4. Fajny i smaczny pomysł :))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz