Składniki:
·
180g mąki kokosowej
·
2 białka jaj
·
50g erytrolu
·
70g oleju kokosowego
·
1 kg sera trzykrotnie
zmielonego
·
130ml śmietanki 30%
·
4 łyżki soku z cytryny
·
100g erytrolu
·
truskawki i borówki
·
2 galaretki bez cukru
Białka lekko roztrzepać widelcem,
połączyć z mąką kokosową, dodać miękki olej kokosowy, zagnieść rękami na
jednolitą masę. Masą wyłożyć formę do ciasta wygniatając miejsce przy miejscu.
Piec 15 minut w 180 stopniach na złoto. Odstawić do wystudzenia. Ser ubić
krótko na puszystą masę z erytrolem i sokiem z cytryny. Zimną kremówkę ubić na
sztywno. Ubitą kremówkę dodać do masy serowej i wymieszać. Gotową masę wyłożyć
na wystudzony spód, wstawić na noc do lodówki do zastygnięcia. Ułożyć truskawki
i borówki i zalać galaretką przygotowaną wg instrukcji na opakowaniu.
Komentarze
Prześlij komentarz