Keto pyzy




Składniki:
Pyzy
·         250 g twarogu tłustego
·         20 g mąki migdałowej
·         łyżka mąki kokosowej
·         1 jajko
·         sól do smaku
Farsz
·         150 g mięsa mielonego
·         1 cebula
·         olej do smażenia
·         sól
·         pieprz
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę a następnie zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać surowe mięso mielone. Podsmażony farsz doprawić do smaku, zmielić i przestudzić. Zimny ser rozdrobnić widelcem. Dodać jajko, sól i mąki a następnie całość dobrze wymieszać do uzyskania gęstej i ścisłej konsystencji. Z ciasta formować na dłoni  placki a w środku umieszczać 1 łyżeczkę farszu. Brzegi ciasta delikatnie zwijać do środka i zlepiać na w kulkę. Zagotować wodę z niewielką ilością soli. Do wrzątku wrzucać pyzy, delikatnie mieszając. Gotować przez ok 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.

Komentarze