Składniki:
Pyzy
·
250 g twarogu tłustego
·
20 g mąki migdałowej
·
łyżka mąki kokosowej
·
1 jajko
·
sól do smaku
Farsz
·
150 g mięsa mielonego
·
1 cebula
·
olej do smażenia
·
sól
·
pieprz
Cebulę obrać i pokroić w kostkę a
następnie zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać surowe mięso mielone. Podsmażony
farsz doprawić do smaku, zmielić i przestudzić. Zimny ser rozdrobnić widelcem.
Dodać jajko, sól i mąki a następnie całość dobrze wymieszać do uzyskania gęstej
i ścisłej konsystencji. Z ciasta formować na dłoni placki a w środku umieszczać 1 łyżeczkę
farszu. Brzegi ciasta delikatnie zwijać do środka i zlepiać na w kulkę. Zagotować
wodę z niewielką ilością soli. Do wrzątku wrzucać pyzy, delikatnie mieszając.
Gotować przez ok 3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Komentarze
Prześlij komentarz