Serca duszone


Składniki:
·         400 - 450 g serc drobiowych
·         3 łyżki oleju
·         3 ząbki czosnku
·         1 niewielka cebula
·         szczypta: tymianku, rozmarynu, bazylii, majeranku, szałwii
·         sól
·         pieprz
·         2 łyżki śmietanki 30 - 40%
·         natka pietruszki
Przygotowanie:
Umyć i oczyścić dokładnie serca pod bieżącą wodą. pokroić w plastry.
Rozgrzać tłuszcz w garnku (lub na głębokiej
patelni). Wrzucić na tłuszcz serca i podsmażyć ok. 10 minut.
Dodać posiekany czosnek i pokrojoną cebulę, dusić razem 30 minut. Dodać zioła i dusić z 15 minut. Posolić, popieprzyć. Dodać śmietankę i chwilkę jeszcze poddusić. Posiekać kilka listków naci pietruszki i dodać na samym końcu.

Komentarze