Składniki:
·
400 - 450 g serc drobiowych
·
3 łyżki oleju
·
3 ząbki czosnku
·
1 niewielka cebula
·
szczypta: tymianku, rozmarynu,
bazylii, majeranku, szałwii
·
sól
·
pieprz
·
2 łyżki śmietanki 30 - 40%
·
natka pietruszki
Umyć i oczyścić dokładnie serca pod
bieżącą wodą. pokroić w plastry.
Rozgrzać tłuszcz w garnku (lub na głębokiej patelni). Wrzucić na tłuszcz serca i podsmażyć ok. 10 minut.
Dodać posiekany czosnek i pokrojoną cebulę, dusić razem 30 minut. Dodać zioła i dusić z 15 minut. Posolić, popieprzyć. Dodać śmietankę i chwilkę jeszcze poddusić. Posiekać kilka listków naci pietruszki i dodać na samym końcu.
Rozgrzać tłuszcz w garnku (lub na głębokiej patelni). Wrzucić na tłuszcz serca i podsmażyć ok. 10 minut.
Dodać posiekany czosnek i pokrojoną cebulę, dusić razem 30 minut. Dodać zioła i dusić z 15 minut. Posolić, popieprzyć. Dodać śmietankę i chwilkę jeszcze poddusić. Posiekać kilka listków naci pietruszki i dodać na samym końcu.
Komentarze
Prześlij komentarz