Składniki:
·
4 duże ziemniaki
·
300g mięsa mielonego
·
0,5 pęczku koperku
·
1 duża cebula
·
100g sera cheddar lub innego
·
100g sera mozzarella
·
sól
·
pieprz
·
papryka słodka
·
papryka ostra
·
czosnek
·
olej
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez około 45 minut. Cebulę i koperek drobno siekamy. Sery trzemy osobno na dużych oczkach tarki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone obsypane solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem. Dodajemy cebulę, smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy ser cheddar i koperek, mieszamy. Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół. Za pomocą małej łyżeczki wyciągamy środek każdej z części ziemniaka tak by powstało wgłębienie, które napełniamy farszem. Napełnione farszem ziemniaki, posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut, do zarumienienia.
Ziemniaki gotujemy w mundurkach przez około 45 minut. Cebulę i koperek drobno siekamy. Sery trzemy osobno na dużych oczkach tarki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone obsypane solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i czosnkiem. Dodajemy cebulę, smażymy jeszcze chwilę. Dodajemy ser cheddar i koperek, mieszamy. Ziemniaki obieramy, przekrawamy na pół. Za pomocą małej łyżeczki wyciągamy środek każdej z części ziemniaka tak by powstało wgłębienie, które napełniamy farszem. Napełnione farszem ziemniaki, posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut, do zarumienienia.
Komentarze
Prześlij komentarz