Składniki:
· 3 blaty biszkoptu
· 4 łyżeczki czekolady rozpuszczalnej
· 3/4 szklanki gorącej wody (1 szklanka=250 ml)
· 4 garście malin
· mleczna czekolada oraz puszka kajmaku
· 800 g serka homogenizowanego śmietankowego
· 2,5 łyżki żelatyny
· 1/3 szklanki gorącej wody
Do żelatyny wlać gorące wodę, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia (uwaga: woda powinna być gorąca, ale nie wrząca). Przygotować czekoladę do nasączenia biszkoptów: czekoladę zalać gorącą wodą, wymieszać. Do serków wlać żelatynę i wszystko zmiksować. Następnie dodać ubitą śmietanę oraz maliny i wymieszać szpatułką. Krem podzielić na 2 części, do jednej dodać kajmak i dokładnie wymieszać. Blaty biszkoptowe nasączać przygotowaną czekoladą i układać na spodzie tortownicy. Na blat wylać 1 część masy i ponownie na górze ułożyć biszkopt. Następnie 2 część masy i na to blat. Ciasto wstawić do lodówki, aby stężało. Na koniec polać rozpuszczoną czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz