Składniki:
·
3 blaty biszkoptu kakaowego
·
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
·
3/4 szklanki gorącej wody (1 szklanka=250 ml)
·
1/4 szklanki mleka
·
mleczna czekolada
Składniki na masę:
·
800 g serka homogenizowanego
waniliowego
·
2,5 łyżki żelatyny
·
1/3 szklanki gorącej wody
·
1 szklanka ubitej śmietany 30%
Przygotowanie:
Do żelatyny wlać gorącą wodę, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia (uwaga: woda powinna być gorąca, ale nie wrząca). Przygotować kawę do nasączenia biszkoptów: kawę zalać gorącą wodą, dolać mleko i wszystko wymieszać. Kawę można posłodzić. Do serków waniliowych wlać żelatynę i wszystko zmiksować. Następnie dodać ubitą śmietanę i wymieszać szpatułką. Blaty biszkoptowe nasączać kawą z mlekiem i układać na spodzie tortownicy. Masę podzielić n dwie części. Na blat wylać 1 część masy i ponownie na górze ułożyć biszkopt. Następnie 2 część masy i na to blat. Ciasto wstawić do lodówki, aby stężało. Na koniec polać rozpuszczoną mleczną czekoladą.
Do żelatyny wlać gorącą wodę, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia (uwaga: woda powinna być gorąca, ale nie wrząca). Przygotować kawę do nasączenia biszkoptów: kawę zalać gorącą wodą, dolać mleko i wszystko wymieszać. Kawę można posłodzić. Do serków waniliowych wlać żelatynę i wszystko zmiksować. Następnie dodać ubitą śmietanę i wymieszać szpatułką. Blaty biszkoptowe nasączać kawą z mlekiem i układać na spodzie tortownicy. Masę podzielić n dwie części. Na blat wylać 1 część masy i ponownie na górze ułożyć biszkopt. Następnie 2 część masy i na to blat. Ciasto wstawić do lodówki, aby stężało. Na koniec polać rozpuszczoną mleczną czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz