Składniki:
·
4 jajka
·
3-4 łyżki mleka
·
por
·
czerwona papryka
·
4 plastry szynki
·
4 plastry sera żółtego
·
pół małej cukinii
·
olej do wysmarowania formy
·
sól, pieprz
·
ulubione zioła
Przygotowanie:
Paprykę, por, szynkę, cukinię i ser kroimy na niewielkie kawałki. Jajka ubijamy z mlekiem solą, ziołami i pieprzem.
Paprykę, por, szynkę, cukinię i ser kroimy na niewielkie kawałki. Jajka ubijamy z mlekiem solą, ziołami i pieprzem.
Blachę do muffinek smarujemy olejem,
wkładamy pokrojone warzywa i zalewamy je masą jajeczną. Wstawiamy do piekarnika
nagrzanego na 180 stopni, na ok 20 minut. Można podawać z sosem lub pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz