Składniki:
·
2,5 szklanki mąki pszennej
·
2 szklanki kefiru
·
1 jajko
·
1 łyżka cukru
·
1 łyżeczka sody
·
½ łyżeczki soli
·
1 banan
·
1 gruszka
·
masa krówkowa do smarowania
·
olej do smażenia
Przygotowanie:
Kefir i jajko dokładnie wymieszać. Dodać mąkę, sól, cukier. Wszystko dokładne wymieszać. Następnie dodać owoce pokrojone w drobną kostkę oraz sodę, Dokładnie wymieszać. Masę odstawić do odpoczęcia. Rozgrzać patelnię z olejem i łyżką kłaść porcje ciasta. Smażyć na rumiano z dwóch stron na średnim ogniu.
Kefir i jajko dokładnie wymieszać. Dodać mąkę, sól, cukier. Wszystko dokładne wymieszać. Następnie dodać owoce pokrojone w drobną kostkę oraz sodę, Dokładnie wymieszać. Masę odstawić do odpoczęcia. Rozgrzać patelnię z olejem i łyżką kłaść porcje ciasta. Smażyć na rumiano z dwóch stron na średnim ogniu.
Podawać posmarowane masą krówkową.
Komentarze
Prześlij komentarz