Łazanki z opieńkami i kurczakiem w sosie ziołowo - śmietanowym



Składniki:
·         500 g opieńków
·         podwójna pierś z kurczaka
·         duża cebula
·         1 marchew
·         5 łyżek oleju roślinnego
·         makaron łazanki
·         3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
·         ulubione zioła

·         sól i pieprz
Przygotowanie:
Grzyby umyć i  pokroić w  większą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Zeszklić ją na oleju. Po kilku minutach dodać też grzyby, kurczaka pokrojonego w kostkę, marchew startą na dużych oczkach, zioła oraz sól i pieprz. Całość smażyć bez przykrycia ok 20 minut. Co parę minut mieszać grzyby drewnianą łyżką.  W czasie smażenia grzybów ugotować makaron. Gdy grzyby się usmażą dodać śmietanę i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.

Komentarze