Składniki:
·
500 g opieńków
·
podwójna pierś z kurczaka
·
duża cebula
·
1 marchew
·
5 łyżek oleju roślinnego
·
makaron łazanki
·
3 łyżki kwaśnej śmietany 18%
·
ulubione zioła
·
sól i pieprz
Przygotowanie:
Grzyby umyć i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Zeszklić ją na oleju. Po kilku minutach dodać też grzyby, kurczaka pokrojonego w kostkę, marchew startą na dużych oczkach, zioła oraz sól i pieprz. Całość smażyć bez przykrycia ok 20 minut. Co parę minut mieszać grzyby drewnianą łyżką. W czasie smażenia grzybów ugotować makaron. Gdy grzyby się usmażą dodać śmietanę i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.
Grzyby umyć i pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać i pokroić w pióra. Zeszklić ją na oleju. Po kilku minutach dodać też grzyby, kurczaka pokrojonego w kostkę, marchew startą na dużych oczkach, zioła oraz sól i pieprz. Całość smażyć bez przykrycia ok 20 minut. Co parę minut mieszać grzyby drewnianą łyżką. W czasie smażenia grzybów ugotować makaron. Gdy grzyby się usmażą dodać śmietanę i doprawić do smaku. Podawać z ugotowanym makaronem.
Komentarze
Prześlij komentarz