Składniki:
· 30 pieczarek
· 6 jajek
· 1 cebula
· pół pęczka natki pietruszki
Przygotowanie:
Pieczarki umyć. 20 pieczarek obrać z korzeni. Resztę pieczarek i korzenie zetrzeć na tarce. 5 jajek ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Starte pieczarki i cebulę przesmażyć na patelni. Dodać do jajek. Natkę posiekać i dodać do farszu. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Pieczarki nadziewać farszem, wrzucać do ciasta i smażyć na rumiano z dwóch stron.
Pieczarki umyć. 20 pieczarek obrać z korzeni. Resztę pieczarek i korzenie zetrzeć na tarce. 5 jajek ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę. Starte pieczarki i cebulę przesmażyć na patelni. Dodać do jajek. Natkę posiekać i dodać do farszu. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Pieczarki nadziewać farszem, wrzucać do ciasta i smażyć na rumiano z dwóch stron.
Ale muszą być pyszne takie pieczarki :D Mniam!
OdpowiedzUsuńNawet bardzo pyszne 😋
Usuń