Śledzie na ostro z orzechami i rzeżuchą

Składniki:

  • 6 płatów śledzi marynowanych
  • duża czerwona cebula
  • garść żurawiny
  • garść pistacji
  • pół garści pestek z dyni
  • papryczka jalapenio
  • garść rzeżuchy
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • trochę przecieru pomidorowego 
  • chili w proszku
Przygotowanie:
Śledzie pokroić w większe paski. Cebulę pokroić w pióra a papryczkę w cieniutkie plasterki. Śledzie i cebulę przełożyć do miski. Dodać żurawinę, pokrojone pistacje, pestki, olej, koncentrat, przecier, rzeżuchę i chili. wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki przynajmniej na 12h. W międzyczasie przemieszać.

Komentarze

Prześlij komentarz