Mini serniczki z bitą śmietaną i czereśniami

Składniki:
    • 200 g kruchego ciasta ( przepis w poprzednich postach) 
    Masa serowa
    • 500 g zmielonego sera twarogowego 
    • 1/4 szklanki cukru
    • 1 łyżka cukru wanilinowego
    • 2 łyżki budyniu 
    • 2 jajka
  • Bita śmietana i czereśnie do dekoracji 

    Przygotowanie:
    Składniki na masę serową wyjąć z lodówki. Formę na muffiny wyłożyć kruchym ciastem. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C (góra i dół bez termo obiegu). Ser włożyć do miski, dodać cukier, cukier wanilinowy i budyń, zmiksować na małych obrotach miksera (około 1 minuta). Dodać jajka i ponownie zmiksować do połączenia się składników (około 1 minuta). Masę wyłożyć na ciasto kruche do ok. ¾ wysokości. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut. Stopniowo wyjmować z piekarnika. Ostudzone serniczki podawać z bitą śmietaną i czereśniami. 




    Komentarze

    Prześlij komentarz