Składniki:
- 200 g kruchego ciasta ( przepis w poprzednich postach)
Masa serowa- 500 g zmielonego sera twarogowego
- 1/4 szklanki cukru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 2 łyżki budyniu
- 2 jajka
- Bita śmietana i czereśnie do dekoracji
Przygotowanie:
Składniki na masę serową wyjąć z lodówki. Formę na muffiny wyłożyć kruchym ciastem. Piekarnik nagrzać do 170 stopni C (góra i dół bez termo obiegu). Ser włożyć do miski, dodać cukier, cukier wanilinowy i budyń, zmiksować na małych obrotach miksera (około 1 minuta). Dodać jajka i ponownie zmiksować do połączenia się składników (około 1 minuta). Masę wyłożyć na ciasto kruche do ok. ¾ wysokości. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut. Stopniowo wyjmować z piekarnika. Ostudzone serniczki podawać z bitą śmietaną i czereśniami.
Cudownie smaczne! <3
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńNa jednym mini serniczku by się nie skończyło <3
OdpowiedzUsuńU nas jest dokładnie tak samo :-)
UsuńMniam...jakie cudo <3
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo
UsuńUwielbiam serniki :)
OdpowiedzUsuńJa również
Usuń