Zupa kalafiorowa z pieczona cebulą (Post Dąbrowskiej)



Składniki:
·                 1 kalafior
·                 1 marchewka
·                 1pietruszka
·                 1/3 selera
·                 2 cebule
·                 3 ząbki czosnku
·                 1,5 l bulionu warzywnego
·                 sól
·                 pieprz
·                 świeży koperek
·                 liść laurowy
·                 ziele angielskie
·                 kozieradka
·                 ulubione zioła 

Przygotowanie:

Do garnka wlewamy 1,5 l bulionu, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. W między czasie kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler oraz kroimy cebulę. Brokuł dzielimy na różyczki. Warzywa oprócz cebuli wrzucamy do bulionu. Cebulę pieczemy w piekarniku, a następnie dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy pokrojone ząbki czosnku. Następnie dodajemy pokrojony koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, kozieradka, ulubionymi ziołami, gotujemy do miękkości warzyw.

Komentarze

Prześlij komentarz