Składniki:
·
1 kalafior
·
1 marchewka
·
1pietruszka
·
1/3 selera
·
1cebula
·
3 ząbki czosnku
·
1,5 l bulionu warzywnego
·
sól
·
pieprz
·
świeży koperek
·
liść laurowy
·
ziele angielskie
·
kozieradka
·
kmin rzymski
·
czubryca
·
jalapeno
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy 1,5 l bulionu, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. W między czasie kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler oraz kroimy cebulę. Kalafior dzielimy na różyczki. Warzywa oprócz cebuli wrzucamy do bulionu. Cebulę dusimy w osobnym garnku a następnie dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy pokrojone ząbki czosnku. Następnie dodajemy pokrojony koperek, doprawiamy do smaku jalapeno, solą, pieprzem, kozieradka, kminem i czubrycą, gotujemy do miękkości warzyw.
Do garnka wlewamy 1,5 l bulionu, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. W między czasie kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler oraz kroimy cebulę. Kalafior dzielimy na różyczki. Warzywa oprócz cebuli wrzucamy do bulionu. Cebulę dusimy w osobnym garnku a następnie dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy pokrojone ząbki czosnku. Następnie dodajemy pokrojony koperek, doprawiamy do smaku jalapeno, solą, pieprzem, kozieradka, kminem i czubrycą, gotujemy do miękkości warzyw.
Pyszna i pożywna zupka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
OdpowiedzUsuń