Składniki:
-
1 cebula
-
4 ząbki czosnku
-
2 papryki czerwona i żółta
-
2 małe cukinie
-
butelka passaty pomidorowej
-
kilka pieczarek (jeżeli nie jesteśmy na poście)
-
sól
-
pieprz czarny i ziołowy
-
papryka w proszku
-
bazylia
-
koper
-
natka pietruszki
-
ziele angielskie
-
liście laurowe
Przygotowanie:
W
szerokim dużym garnku zagotować
troszkę wody.
Dodać
pokrojoną w pióra
cebulę
i przez chwilę dusić.
Papryki
pokroić w kawałki i dodać do cebuli. Pod
koniec dodać przeciśnięty przez praskę lub starty ząbek czosnku.
Mieszać
co chwilę i podlewać wod ą aby się nie przypaliło ( można dodać
łyżkę oleju jeżeli ktoś nie jest na poście). Dodać pieczarki pokrojone w większe kawałki i
cukinię pokrojoną w większą kostkę. Dusić jeszcze chwilę. Wlać
passatę i dokładnie
wymieszać. Dodać zioła i przyprawy do smaku. Gotować ok 5 min.
Komentarze
Prześlij komentarz