Składniki:
·
1 cukinia
·
pół brokułu
·
1 cebula
·
1 marchewka
·
koper
·
ulubione zioła
·
sól, pieprz
Przygotowanie:
Brokuł gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy z łyżką wywaru w której się gotował. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w pióra i dusimy z solą. Koper siekamy. Wszystkie warzywa łączymy. Doprawiamy solą, ulubionymi ziołami i pieprzem. Formujemy placuszki i pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem do zarumienienia.
Brokuł gotujemy do miękkości, a następnie blendujemy z łyżką wywaru w której się gotował. Cukinię i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę kroimy w pióra i dusimy z solą. Koper siekamy. Wszystkie warzywa łączymy. Doprawiamy solą, ulubionymi ziołami i pieprzem. Formujemy placuszki i pieczemy w 180 stopniach z termoobiegiem do zarumienienia.
Komentarze
Prześlij komentarz