Składniki:
·
1 marchewka
·
1pietruszka
·
1/3 selera
·
1cebula
·
4-5 ogórków kiszonych
·
3 ząbki czosnku
·
1,5 l bulionu warzywnego
·
sól
·
pieprz
·
świeży koperek
·
liść laurowy
·
ziele angielskie
·
kozieradka
·
papryka wędzona
·
papryczka chili
Przygotowanie:
Do garnka wlewamy 1,5 l bulionu, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. W między czasie kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler oraz kroimy cebulę. Warzywa oprócz cebuli wrzucamy do bulionu. Cebulę dusimy w osobnym garnku a następnie dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości warzyw. Na tarce o grubych oczkach ścieramy ogórki kiszone. Do zupy dodajemy pokrojone ząbki czosnku dolewamy trochę zalewy z ogórków i starte ogórki. Następnie dodajemy pokrojony koperek, doprawiamy do smaku papryczką chili, solą, pieprzem, kozieradka, wędzoną papryką i gotujemy jeszcze ok 5 minut.
Do garnka wlewamy 1,5 l bulionu, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. W między czasie kroimy w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler oraz kroimy cebulę. Warzywa oprócz cebuli wrzucamy do bulionu. Cebulę dusimy w osobnym garnku a następnie dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości warzyw. Na tarce o grubych oczkach ścieramy ogórki kiszone. Do zupy dodajemy pokrojone ząbki czosnku dolewamy trochę zalewy z ogórków i starte ogórki. Następnie dodajemy pokrojony koperek, doprawiamy do smaku papryczką chili, solą, pieprzem, kozieradka, wędzoną papryką i gotujemy jeszcze ok 5 minut.
Ciekawa ta zupa :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńNaszła nas teraz ochota na taką ogórkową :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do zrobienia :)
Usuń