Składniki:
·
dynia (świeża lub mrożona)
·
kalafior
·
marchew
·
1,5 l bulionu warzywnego
·
sól
·
pieprz
·
czosnek niedźwiedzi
·
szczypior
·
natka pietruszki
·
harissa
Przygotowanie:
Obrane i pokrojone dynię i marchew wrzuć do garnka z bulionem. Podgotować po ok 10 minutach dodać kalafior podzielony na różyczki. Gotować do miękkości, zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, świeżo posiekanym szczypiorem i natką pietruszki oraz harissą. Szczypiorek i natkę pietruszki najlepiej dodać na końcu lub bezpośrednio do miski, żeby podczas gotowania niepotrzebnie nie traciły witamin.
Obrane i pokrojone dynię i marchew wrzuć do garnka z bulionem. Podgotować po ok 10 minutach dodać kalafior podzielony na różyczki. Gotować do miękkości, zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem niedźwiedzim, świeżo posiekanym szczypiorem i natką pietruszki oraz harissą. Szczypiorek i natkę pietruszki najlepiej dodać na końcu lub bezpośrednio do miski, żeby podczas gotowania niepotrzebnie nie traciły witamin.
To coś dla mnie, lubię takie smaki :).
OdpowiedzUsuńZachęcam do zrobienia :)
Usuń