Składniki:
· 3 łodygi selera naciowego
· 2 garście jarmużu
· mała cebula i marchewka
· brokuł
· 2 ząbki czosnku
· 2 litry bulionu warzywnego
· mała szczypta kminu rzymskiego
· sól
· pieprz
· kardamon
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa obrać, opłukać, następnie pokroić. Cebulę w pióra i poddusić ją w małej ilości wody. Brokuł podzielić na małe kawałki. Warzywa dodać do bulionu i gotować do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i szczyptą kminu, kardamonem i ulubionymi ziołami. Zupę zmiksować na gładki krem.
Wszystkie warzywa obrać, opłukać, następnie pokroić. Cebulę w pióra i poddusić ją w małej ilości wody. Brokuł podzielić na małe kawałki. Warzywa dodać do bulionu i gotować do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, czosnkiem i szczyptą kminu, kardamonem i ulubionymi ziołami. Zupę zmiksować na gładki krem.
Pyszny kremik i bardzo pożywny :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo
OdpowiedzUsuń