Składniki:
- 250 g rukoli
- 1 żółta papryka
- 3 pomidory
- 250 g sera korycińskiego
- 1 cebula
- 2 garści prażonego sezamu
- garść kiełków rzodkiewki
- 50 ml oliwy z oliwek
- łyżeczka ziół prowansalskich
- łyżeczka oregano
- łyżka octu jabłkowego
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka miodu
- sól
Przygotowanie:
Rukolę umyć i osuszyć. Dodać pokrojone w większą kostkę pomidory, ser i paprykę. Cebulę pokroić w plastry. Dodać sezam i kiełki. Dokładnie wymieszać.
Rukolę umyć i osuszyć. Dodać pokrojone w większą kostkę pomidory, ser i paprykę. Cebulę pokroić w plastry. Dodać sezam i kiełki. Dokładnie wymieszać.
Wszystkie składniki do sosu wymieszać i
polać sałatkę.
Komentarze
Prześlij komentarz