Składniki:
·
ugotowany makaron
·
200g wędzonego boczku
·
100g kabanosów
·
mały por
·
100g sera cheddar
·
2 łyżki śmietany
·
garść szczypioru
·
sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę, a kabanosy w grubsze plastry. Por w półplastry.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę, a kabanosy w grubsze plastry. Por w półplastry.
Na rozgrzaną suchą patelnię wrzucamy
boczek. Dodajemy por, smażymy do zarumienienia. Dodajemy kabanosy. Wlewamy
śmietanę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wsypujemy posiekany
szczypior.
Do przygotowane sosu dodajemy makaron i
ser. Mieszamy do dokładnego połączenia składników.
Chyba nie znamy osoby, która powiedziałaby, że nie lubi dań z makaronem :D Pycha
OdpowiedzUsuńDokładnie 😀
UsuńPrzyznam, że bardzo smaczne danie :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń