Składniki:
Przygotowanie:
Por dokładnie umyć i pokroić w półplasterki. Wsypać do miski, posolić i odstawić na kwadrans. W tym czasie obrać marchew i jabłko, zetrzeć je na tarce. Kapustę poszatkować. Rukolę umyć i porwać na drobniejsze kawałki. Pokrojone warzywa dodać do pora. Wymieszać ze śmietaną i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na chwilę do przegryzienia się.
·
jeden średni por
·
1 duża marchewka
·
kawałek białej kapusty
·
1 jabłko
·
garść rukoli
·
kilka łyżek śmietany
·
łyżka majonezu
Por dokładnie umyć i pokroić w półplasterki. Wsypać do miski, posolić i odstawić na kwadrans. W tym czasie obrać marchew i jabłko, zetrzeć je na tarce. Kapustę poszatkować. Rukolę umyć i porwać na drobniejsze kawałki. Pokrojone warzywa dodać do pora. Wymieszać ze śmietaną i majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na chwilę do przegryzienia się.
Komentarze
Prześlij komentarz