Składniki:
·
2 ziemniaki
·
500 g młodego bobu
·
1 marchewka
·
1 por
·
pietruszka
·
2 l bulionu
·
curry
·
tymianek
·
sól i pieprz
·
śmietana 18 %
·
250 g mięsa mielonego
·
papryczka chili
·
kozieradka
·
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
W garnku z osoloną wodą ugotować bób i wyłuskać z łupin.
Marchew, pietruszkę pokroić w paski, pora w plastry. Zalać bulionem i gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Dodać mięso mielone ( u mnie w postaci robaczków). Gotować do miękkości. Dodać papryczkę chili. Doprawić ziołami, przyprawami oraz solą i pieprzem. Na koniec dodać bób i zabielić śmietaną.
W garnku z osoloną wodą ugotować bób i wyłuskać z łupin.
Marchew, pietruszkę pokroić w paski, pora w plastry. Zalać bulionem i gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Dodać mięso mielone ( u mnie w postaci robaczków). Gotować do miękkości. Dodać papryczkę chili. Doprawić ziołami, przyprawami oraz solą i pieprzem. Na koniec dodać bób i zabielić śmietaną.
Bardzo lubimy bób i chętnie byśmy taką zupę zjadły :)
OdpowiedzUsuńZapraszam :)
Usuń