Składniki:
o
2 ziemniaki
o
500 g młodego bobu
o
1 marchewka
o
1 por
o
pietruszka
o
2 l bulionu
o
2 łyżki masła
o
rozmaryn
o
curry
o
tymianek
o
sól i pieprz
o
ugotowany makaron
Przygotowanie:
W
garnku z osolona wodą ugotować bób i wyłuskać z łupin. Marchew, pietruszkę
pokroić w kostkę, pora w plastry. W garnku rozpuścić masło i podsmażyć na nim
warzywa. Zalać bulionem i gotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy.
Gotować do miękkości warzyw. Doprawić ziołami oraz solą i pieprzem. Dodać
śmietanę i bób. Makaron wymieszać
z ulubionym startym serem i zapiec w piekarniku do zarumienienia. Zupę
podawać z zapieczonym makaronem.
Komentarze
Prześlij komentarz