Składniki:
- 2
marchewki
- 500
g ziemniaków
- 150
g fasolki szparagowej
- 250
g kalafiora
- 1/2
cebuli
- 1 łyżka
masła
- 1 i
1/2 litra bulionu jarzynowego lub drobiowego
- 1/3
szklanki śmietany
18% lub 30%
- koperek
- kozieradka
- sól
i pieprz
- zioła
prowansalskie
- czosnek
niedźwiedzi
- podpieczone w piekarniku kabanosy
Przygotowanie:
W garnku na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w pióra cebulę. Dodać obraną i pokrojoną na plasterki marchewkę i mieszając podsmażać. Dodać gorący bulion i zagotować. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Dodać pokrojoną na kawałki fasolkę oraz różyczki kalafiora. Gotować pod przykryciem przez ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą, kozieradką, czosnkiem niedźwiedzim, ziołami oraz świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodać posiekany koperek. Zupę odstawić z ognia i zaprawić zahartowaną śmietaną. Podawać z podpieczonymi wcześniej kabanosami.
W garnku na maśle i oliwie zeszklić pokrojoną w pióra cebulę. Dodać obraną i pokrojoną na plasterki marchewkę i mieszając podsmażać. Dodać gorący bulion i zagotować. Dodać obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Dodać pokrojoną na kawałki fasolkę oraz różyczki kalafiora. Gotować pod przykryciem przez ok. 15 minut aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą, kozieradką, czosnkiem niedźwiedzim, ziołami oraz świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec dodać posiekany koperek. Zupę odstawić z ognia i zaprawić zahartowaną śmietaną. Podawać z podpieczonymi wcześniej kabanosami.
Komentarze
Prześlij komentarz