Składniki:
- · 500 g fasoli pinto· 140 g boczku· 350 g kiełbasy surowej białej· 200 g cebuli· 800 g passaty pomidorowej· 2 l wody· marchew· pietruszka· 2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki· sól· 2 łyżeczki cukru· ziele angielskie· listek laurowy· pół łyżeczki chilli· majeranek i zioła prowansalskie· inne ulubione przyprawy
Przygotowanie:
Fasolę wymoczyć i włożyć do garnka. Zalać wodą, posolić i gotować. Boczek i cebulę pokroić, usmażyć. Do fasoli dodać zawartość patelni, zalać passatą, wsypać przyprawy i zioła. Dodać również obrane i starte na tarce marchew i pietruszkę. Gotować do miękkości. W międzyczasie ugotować białą kiełbasę i ugotowaną pokroić w plastry. Dodać kiełbasę do zupy. W razie potrzeby doprawić do smaku.
Podawać z bułką.
To są nasze smaki :D Uwielbiamy takie sycące zupy :)
OdpowiedzUsuńJa ogólnie jestem fajką zup :)
Usuń