Składniki:

Przygotowanie:
Do bulionu wrzucić marchew i pietruszkę pokrojone w plasterki. Szpinak pokroić, dodać na roztopione masło, dusić, aż do odparowania wody. Dodać czosnek, lekko posolić i skropić sokiem z cytryny. Podduszony szpinak dodać do wywaru. (W wersji niesmażonej pokrojony, nieduszony szpinak wrzucamy do garnka ). Można go wcześniej zmiksować. Ravioli można ugotować bezpośrednio w zupie jak i osobno. Ja gotuję osobno. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami, śmietaną i sokiem z cytryny. Podawać z jajkiem, ravioli i koperkiem. Smacznego :)
- ok. 2 l bulionu (przygotowany tak jak rosół)
- 250-300 g świeżego szpinaku lub pół paczki mrożonego
- 1 łyżka masła
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchew
- 1 pietruszka
- paczka ravioli z serem
- jajka ugotowane na twardo
- ulubione zioła
- koper
- 2 łyżki śmietany
- sok z cytryny
- sól i pieprz

Przygotowanie:
Do bulionu wrzucić marchew i pietruszkę pokrojone w plasterki. Szpinak pokroić, dodać na roztopione masło, dusić, aż do odparowania wody. Dodać czosnek, lekko posolić i skropić sokiem z cytryny. Podduszony szpinak dodać do wywaru. (W wersji niesmażonej pokrojony, nieduszony szpinak wrzucamy do garnka ). Można go wcześniej zmiksować. Ravioli można ugotować bezpośrednio w zupie jak i osobno. Ja gotuję osobno. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami, śmietaną i sokiem z cytryny. Podawać z jajkiem, ravioli i koperkiem. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz