Zupa porowo-marchwiowa z "robaczkami"


Składniki:
    • 500 g mięsa mielonego u mnie wieprzowo - wołowe
    • bulion warzywny 2 litry
    • 2-3 marchewki
    • 3 pory
    • mała pietruszka
    • 3 ziemniaki
    • ząbek czosnku
    • śmietana 18% ewentualne ulubiony ser
    • pieprz
    • sól
    • kurkuma
    • kozieradka
    • tymianek
    • majeranek
    • szczypiorek
Przygotowanie:
Do bulionu dodać czosnek, marchew, pietruszkę i seler pokrojone w plastry lub słupki, ziemniaka pokrojonego w kostkę. Podgotować z 10 minut. Po tym czasie dodać pora pokrojonego w paski i mięso mielone przemielone [prosto z maszynki alby miały kształt „robaczki”. Gotować ok 20 min. Następnie dodać śmietanę ewentualnie ser (u mnie śmietana). Doprawić do smaku przyprawami i ziołami. Podawać ze szczypiorkiem.

Smacznego :)

Komentarze