Składniki:
- 500 g mięsa mielonego u mnie wieprzowo - wołowe
- bulion
warzywny 2 litry
- 2-3
marchewki
- 3 pory
- mała
pietruszka
- 3
ziemniaki
- ząbek czosnku
- śmietana 18% ewentualne ulubiony ser
- pieprz
- sól
- kurkuma
- kozieradka
- tymianek
- majeranek
- szczypiorek
- 500 g mięsa mielonego u mnie wieprzowo - wołowe
Przygotowanie:
Do bulionu dodać czosnek, marchew, pietruszkę i seler
pokrojone w plastry lub słupki, ziemniaka pokrojonego w kostkę. Podgotować z 10
minut. Po tym czasie dodać pora pokrojonego w paski i mięso mielone przemielone
[prosto z maszynki alby miały kształt „robaczki”. Gotować ok 20 min. Następnie
dodać śmietanę ewentualnie ser (u mnie śmietana). Doprawić do smaku przyprawami
i ziołami. Podawać ze szczypiorkiem.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz